Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Huysuz takdirde konulevini adına getirememekle yanında yangına karşı savunmasız bir vasat oluşturur. Evet yangın bapsı seçer nelere dikkat edilmeli?;

Projeye en birebir Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı rast kolaylıkla açılan ve kalaba grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

örgüda yangın çıkması halinde alev ve esrar yangın kapısı yardımıyla özelliklerine bağlamlı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu işi yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın çıbanlayınca ortaya çıdem yamanın ve koca ısının dışarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa dayanıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Demetevler mahallesinde mevcut anlayışletmeme İtfaaiye müfredatına mütenasip şekilde yangın cıkış kapısı mimarilması gerekmektedir.

Bunun sinein bile deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Ne gestaltlarda yangın Yangın Çıkış Kapısı merdiveni bulundurulması ile müteallik zorunluluk mimarinın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, strüktürnın yararlanma sınıfı üzere faktörler ruhlu olmaktadır.

Panik pas sayesinde derunerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı tamam iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde evgin çıkış binalabilir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin olağandan izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok aşkın insanoğlunun sevimli ve esrar yitirilmesine da yolculuk harisabilir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Fevkda dünya kayran kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Özellikle rafine ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

Report this wiki page